Boot kopen

U ligt in de haven. U start de motor, waarbij de dieselmotor ritmisch begint te brommen. U zet uw zonnebril op en trekt het gas langzaam open om de haven uit te varen. Aan de kant kijken ze naar u en bewonderen uw boot. Hoe vaak heeft u zelf aan de kant gestaan om andere boten te bewonderen? Nu niet meer.

De aankoop van een boot is een echte investering in uw eigen recreatie en rust.

Financieringsmogelijkheden van een boot

Eindelijk is de tijd aangebroken dat u een boot gaat kopen. U heeft er lang over nagedacht en gedroomd, maar u heeft de knoop doorgehakt. U gaat de boot van uw dromen kopen!

Wanneer u beschikt over voldoende eigen vermogen, kunt u de boot in één keer betalen. Zelfs bij onvoldoende vermogen is er geen man over boord, want u kunt er namelijk voor kiezen om uw aankoop te financieren. Dit kan op verschillende manieren.

Geld lenen voor de aankoop

U kunt een hypotheek afsluiten op uw boot. Het is de goedkoopste manier om de aankoop van uw boot te financieren. Het werkt hetzelfde als de aankoop van een woning. U heeft de keuze uit diverse hypotheekvormen en u regelt de akte via de notaris. Of u in aanmerking komt voor renteaftrek is afhankelijk van diverse factoren. Een financieel adviseur kan u hier alles over vertellen.

Een persoonlijk krediet afsluiten

Een andere manier om uw boot te kunnen kopen, is door het afsluiten van een lening. Bij een persoonlijke lening leent u een vooraf besproken bedrag tegen een vaste rente. U lost dit krediet maandelijks af. Bedragen die u heeft afgelost kunt u niet meer opnemen. Met deze kredietvorm weet u dus exact waar u aan toe bent.

Financier uw aankoop met een doorlopend krediet

Verder kunt u de keuze maken voor een doorlopend krediet. Bedragen die u bij deze manier van lenen aflost, kunt u ook weer opnemen. Voor deze kredietvorm betaalt u een variabele rente, waardoor het onduidelijk is wanneer het geldbedrag is afgelost. Het kan een aantrekkelijke vorm van geld lenen zijn wanneer u structureel wat extra geld nodig heeft.

Ga langs bij een financieel adviseur

Voordat u een financiering regelt, is het zeer verstandig om met een afspraak in te plannen met een financieel adviseur. Deze kan u informeren over de verschillende leenvormen, de rente die u daarvoor betaalt en wat haalbaar is in uw situatie.