De voordelen van een heftafel

Een heftafel is een veelgebruikt hulpmiddel in een werkomgeving zoals een magazijn of werkplaats. En niet voor niets, het gebruik van een heftafel brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ik hoor je denken, maar welke voordelen dan? We zetten in deze blog 3 voordelen voor je op een rijtje.

Voordeel #1: geen zware lasten tillen

Wist je dat je wettelijk gezien volgens de Arbowet maar 23 kilo mag tillen? Vergeet het zelf tillen van zware lasten, een heftafel doet dit werk voor je! Het maakt niet uit of dit nu gaat om het overbruggen van een hoogteverschil tussen bijvoorbeeld een vrachtwagen en losplaats, om pallets naar een hogere verdieping te takelen of om goederen op de juiste werkhoogte te brengen. Het hefvermogen is erg verschillend per heftafel: reken op een range tussen de 150 en 3000 kilo. Zo is er voor iedere klus een geschikte variant.

Voordeel #2: verschillende soorten, maten & materialen

Heftafels zijn er daarnaast in vele verschillende soorten en maten, afhankelijk van jouw specifieke wensen. Zo zijn er handmatige en elektrische varianten, vaste of mobiele tafels, mini-tafels voor kleine objecten of juist varianten voor goederen met een groot volume. Ook zijn er heftafels gemaakt van verschillende materialen. Een werkomgeving zoals een ziekenhuis vraagt bijvoorbeeld om een heftafel gemaakt van roestvrijstaal.

Voordeel #3: ergonomische keuze

Je las het al eerder in een tekst: een groot voordeel van een heftafel is dat je zelf geen zware lasten meer hoeft te tillen. Bij heftafels wordt er daarnaast op verschillende manieren rekening gehouden met ergonomie. Denk aan heffen en zakken door middel van pedaalbediening, mobiele heftafels die verrijdbaar zijn door een duwbeugel en hydraulische bediening. Deze maatregelen voorkomen lichamelijke klachten en zorgen voor een verhoogde mate van werkcomfort.

Werk je zelf met een heftafel? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Deel ze met ons in de comments hieronder.