Repareer zelf uw polyester boot

Bij veelvuldig en intensief gebruik kan een boot natuurlijk altijd beschadigen. Daarnaast zit een ongeluk meestal in een klein hoekje. Toch hoeft u niet voor elke reparatie naar een schadeherstelbedrijf te gaan om uw boot te laten repareren. Soms kunt u sommige klusjes ook zelf uitvoeren. Dat biedt naast financieel voordeel natuurlijk ook een spannend avontuur op. Waar moet u precies op letten en waar houd u rekening mee?

Een polyester boot repareren

Zeker wanneer u een polyester boot heeft, wordt het repareren net een stukje gemakkelijker. Is uw polyester boot beschadigd? Dan moet u eerst het beschadigde gebied verwijderen. Het stukje dat u uit de boot gaat halen, moet zeker 2 centimeter groter zijn dan het beschadigde stuk. Omdat een polyester boot altijd in de was is gezet, is het belangrijk dat u het beschadigde gebied goed schoon maakt met een oplosmiddel. Dit zorgt namelijk voor een beter eindresultaat.

De reparatie zelf

Wanneer u de oppervlakte van het beschadigde gebied goed opgeschuurd heeft, dan kunt u met behulp van een polyester reparatie kit beginnen aan het herstel van het beschadigde gedeelte. Dit set bestaat onder andere uit glaswol, vulmiddel en een verharder. Het glaswol moet in het gat vastgezet worden, waarna u met de kit het gat weer glad kunt strijken. Het is belangrijk dat het ongeveer een uurtje uitgehard wordt.

De afwerking

Na de uitharding kunt u het geheel weer netjes opschuren. Dat zorgt voor een mooie glanzende afwerking. Zet het gedeelte daarna weer in de was. Is de beschadigde plek niet heel groot en bestaat deze enkel uit wat krassen? Dan kunt u het beschadigde gebied schuren, de was verwijderen en een plastic opvulmiddel aanbrengen. Daarna kan alles weer glad gemaakt worden en zet u ook dit stukje weer netjes in de was. Gemakkelijker kan het bijna niet!