Voorkom inbraak op en diefstal van uw vaartuig

Over het algemeen steekt u flink wat tijd en geld in het beleven van optimaal vaarplezier. Het zou in dat geval erg vervelend zijn als het dievengilde dat plezier plotseling verstoort. Zaak dus, om het onverlaten zo lastig mogelijk te maken om op uw boot in te kunnen breken of er onderdelen van weg te kunnen nemen. Tijd is per slot van rekening de kostbaarste factor van vrijwel elke dief. Als duidelijk wordt dat het teveel energie kost om te plunderen, laat men uw kostbare vaartuig veelal liever links liggen.

Ontmoedig dieven middels een alarmsysteem
Vanzelfsprekend kunt u uw boot voorzien van een alarmsysteem wat afgaat zodra er een inbraakpoging wordt ondernomen. Daarbij heeft u de keus uit een alarm wat een luid geluidsignaal veroorzaakt, of een stil alarm die de inbraakpoging doorgeeft aan uw mobiele telefoon. Maak het dieven middels in het oog springende bestickering meer dan duidelijk dat de boot is voorzien van een alarmsysteem, zodat ontvreemding van uw eigendommen wordt ontmoedigd.

Extra beveiliging voor de kajuit en de bakskisten
De kajuitingang is de zwakke schakel bij veelboten, aangezien de openslaande of schuifdeuren van deze ruimte vrijwel nooit een goed slot hebben. Steekschotten, die voorzien zijn van speciale sloten, kunnen in dat geval voor extra veiligheid zorgen. Daarnaast kunt u de kajuitingang beveiligen door gebruik te maken van een roestvrijstalen strip met bijbehorend slot. Om ervoor te zorgen dat dieven flink wat moeite moeten doen om toegang te krijgen tot de zich aan boord bevindende bakskisten, kunnen deze het beste worden voorzien van beveiligde scharnieren en een goed hangslot.

Maak klemschroeven buitenboordmotor ontoegankelijk
Naast de inhoud van de kajuit en de bakskisten is ook de buitenboordmotor van een boot een geliefd voorwerp waar criminelen graag mee aan de haal gaan. Beveiliging van deze motor middels een hangslot en staaldraad blijkt vaak niet afdoende. U kunt het de stelende medemens echter flink lastig maken door een speciaal motorslot aan te schaffen, waardoor de klemschroeven moeilijk bereikbaar worden.

Plaats een reactie